Abstractin-création
” انتزاع – آفرینش”۱ یا “هنر غیر فیگوراتیو”۲ نام کتابچه۳ پیشرو و آوانگاردی بود که به طور سالیانه از سال ۱۹۳۲ تا ۱۹۳۶ در پاریس منتشر می شد. مؤلفان و تهیه کنندگان آن ژان هلن۴ (شماره نخست)، آگوست هربن۵ (شماره دوم)، جرج ونتن گرلو۶ (شماره سوم و چهارم) و اتین بئوتی۷ (شماره پنجم) بودند.
این کتابچه توسط انجمن ” انتزاع – آفرینش” یا Abstraction-création منتشر می شد. این انجمن آزاد در سال ۱۹۳۱ در پاریس توسط گروهی از نقاشان و مجسمه سازان هنر آبستره با هدف خلق و ارائه انتزاع ناب و اصولی به صورت نمایشگاه های گروهی شکل گرفت. آن ها در تلاش بودند تا با جنبش خود، تاثیر گروه سوررئالیست۹ به رهبری آندره برتن۱۰ را خنثی کرده بی اثر سازند.
جنبش ” انتزاع – آفرینش” نه تنها اشتیاق وافر و تمایل شدیدی به هنر آبستره نشان می داد که به نوعی ضدیت یک تنه در برابر رشد سوررئالیسم فیگوراتیو تبدیل شده بود. رهبران انجمن ” انتزاع – آفرینش” آگوست هِربن و جرج ونتن گرلو بودند اما زمانی که هنرمندان بزرگی چون نااوم گابو۱۱، واسیلی کاندینسکی۱۲ و پیت موندریان۱۳ به این گروه پیوستند، اعضای انجمن در مدت کوتاهی به چهارصد نفر افزایش پیدا کرد.
پنج کتابچه انجمن و جنبش “آفرینش انتزاع”، چاپ شده از سال ۱۹۳۲ تا ۱۹۳۶ در پاریس
یک سال پس از پا گرفتن این انجمن نخستین کتابچه منتشر گردید و اکثر اعضا اسناد و نمونه هایی از آثارشان را به همراه متن هایی خودنوشته ارائه دادند. این نوشته ها مشتمل بر بازخورد آثارشان، توضیحاتی در مورد جزییاتی از اثر، مقالاتی در مورد ارتباط هنر آبستره و تکامل و تحول آن و مسایلی ازین دست بود.
اشخاص شرکت کننده و مؤلفان این متون عبارت بودند از: ژان آرپ۱۴، کاترین دریر۱۵، هانس اِرنی۱۶، نااوم گابو، بن نیکلسون۱۷، آلبرت گلیز۱۸، باربارا هپوورث۱۹، واسیلی کاندینسکی، تئو کرگ۲۰، فرانتیسک کاپکا۲۱، بارت ون در لک۲۲، آلبرتو منیلی۲۳، پیت موندریان، مارلو ماس۲۴، تارو اوکاموتو۲۵، وولفگانگ پالن۲۶، ژان واردل پاور۲۷، کرت اشویترز۲۸، صوفی توبرآرپ۲۹، لئون توتونجیان۳۰ و پل وزلی۳۱.
آگوست هربن ۱۹۴۱
ازنشری از این پنج کتابچه توسط نشر آرنو۳۲ به سال ۱۸۶۸ در نیویورک منتشر گردید. نمایشگاه های هنرمندان این انجمن در سرتاسر اروپا برگزار شد.
جرج ونتن گرلو -۱۹۳۶
جنبش ” انتزاع – آفرینش” گونه های مختلف هنرآبستره را دربرمی گرفت اما بیش تر متمایل به سمت فرم های ارائه شده در حیطه هنر ملموس۳۳، کنستراکتیویسم۳۴ و نئوپلاستیسیسم۳۵ بود.
باربارا هپوورث – مجسمه بیضی ۲- ۱۹۴۳
اسامی:
۱-Abstraction-création
۲-Non figurative art
۳-cahier
۴-Jean Hélion
۵-Auguste Herbin
۶-Georges Vantongerloo
۷-Etienne Béothy
۸-Theo van Doesburg
۹-Surrealist
۱۰-André Breton
۱۱-Naum Gabo
۱۲-Wassily Kandinsky
۱۳-Piet Mondrian
۱۴-Jean Arp
۱۵-Katherine Dreier
۱۶-Hans Erni
۱۷-Ben Nicholson
۱۸-Albert Gleizes
۱۹-Barbara Hepworth
۲۰-Théo Kerg
۲۱-Frantisek Kupka
۲۲-Bart van der Leck
۲۳-Alberto Magnelli
۲۴-Marlow Moss
۲۵-Taro Okamoto
۲۶-Wolfgang Paalen
۲۷-John Wardell Power
۲۸-Kurt Schwitters
۲۹-Sophie Taeuber-Arp
۳۰-Leon Tutundjian
۳۱-Paul Vézelay
۳۲-Arno Press
۳۳-Concrete art
۳۴-Constructivism
۳۵-Neoplastisism
منابع:
https://www.britannica.com/topic/Abstraction-Creation
http://www.visual-arts-cork.com/definitions/concrete-art.htm
https://www.tate.org.uk/art/art-terms/a/abstraction-creation
پاکباز، رویین، دایره المعارف هنر، فرهنگ معاصر، تهران ۱۳۹۳